Hoppa till innehåll
Startsidan / Om oss

Om Städbranschen Sverige

Hos Städbranschen Sverige kan du finna hela Sveriges samlade städexpertis, vi är den enda rikstäckande städbranschorganisationen i Sverige. Vi har funnits sedan 2013 har över 100 års erfarenhet samlad i vår styrelse.

På vårt bemannade kansli kan då få personlig support varje dag mellan 9–16 eller så kan du ställa din fråga till vårt kanslimail info@stadbranschensverige.se så svarar vi inom kort.

I vårt fokus

Christina_R_8B8466-e1525969723844

Sprida kunskap

Städbranschen Sverige vill bidra till att sprida kunskap! Det gör vi genom att erbjuda vidareutbildning via kurser och litteratur. Här på hemsidan hittar du viktig fakta och värdefull information från våra leverantörer. Vi hoppas att du också läser tidning RENT, branschtidningen för alla som arbetar med städning och rengöring inom offentlig och kommersiell sektor. Uppmärksammar framgångsrika projekt och de många utmaningar som vi ständigt står inför.

gesa2_8B8434

Arbeta för en vit bransch

Vi i Städbranschen Sverige arbetar aktivt för ett seriöst företagande. Detta gör vi bland annat genom att aktivt synliggöra de riktlinjer som gäller i vår bransch. Du kan också vara med och skapa de goda exempel som vi gärna vill uppmärksamma. Vår ambition är att kunna svartlista oseriösa aktörer samtidigt som vi lyfter fram de seriösa! Just härför driver vi FairPlay Städ sedan några år, dit kan alla som vill berätta om något som är fel i branschen, på din arbetsplats eller hos din arbetsgivare helt anonymt tipsa oss!

c_holmefalk-450x549

Skapa möteplatser

Det är viktigt för oss att vi skapar mötesplatser för alla de som är involverade och intresserade av vår bransch. Därför arrangerar vi kontinuerligt både lokala och nationella aktiviteter. Vi anordnar studiebesök och branschdagar samt skapar forum här på webben där våra engagerade besökare kan göra sina röster hörda och utbyta erfarenheter i aktuella och angelägna frågor.

Vi  har ett samarbete med Nordiska Medier och branschtidningen RENT som arrangerar branschmässan Clean & Facility i Sverige.

laura_soniasdotter_4738-450x548

Integration och jämställdhet inom branschen

Vi är begåvade med en stor mångfald i vår bransch. Städbranschen Sverige har därför som en ständig ambition att finna vägar som innebär att vi på ett positivt sätt drar nytta av detta. Vi vill utveckla tillgängligheten till kunskap och utbildning för dem som inte är svensktalande och bidra till att utveckla integrationen genom att visa upp de satsningar som görs med ett gott resultat.

Sandra_Klackenborn

Påverka miljöarbetet inom branschen

För oss i Städbranschen Sverige är det självklart också väldigt viktigt att vi fortsätter att synliggöra vad som är ett bra miljöarbete. Här har vi en viktig roll. Vi kommer fortsätta att medverka till att utveckla städbranschens strategier och aktiviteter för en bättre miljö. Som en del i den målsättningen ingår det också att vi aktivt arbetar för att påverka landets beslutsfattare i dessa frågor.
Städbranschen Sverige har ett starkt engagemang för både små och stora frågor i branschen. Vi jobbar bland annat för teknisk utveckling, miljö och inte minst rättvisa förhållanden! Vi arbetar hela tiden också med att utveckla vad vi kallar "Direkt medlemsnytta". Vi har förhandlat fram en rad bra rabattavtal som våra medlemmar kan utnyttja.
marten_w_20

Rådet för Golv & Ytskikt

Städbranschen Sverige har på nytt lyft upp frågan om golv och ytskikt genom ett helt nytt och eget fokusområde. För er som varit med länge är det en nyutveckling av tidigare Svenska Golvrådet. Rådet för Golv & Ytskikt har till uppgift att verka för alla i städbranschen som städar eller underhåller golv och ytskikt. Vi har en publikation Städhandbok GOLV som löpande uppdateras, vägledningar och råd, kommande nyckeltal och arbetar ständigt för att utveckla området på alla plan.

Städbranschen Sverige

Inget är för litet eller stort för oss och vi arbetar aktivt inom våra sju fokusområden: Mötesplatser, Jämställdhet & Integration, Litteratur & Utbildning, Rådet för golv & Ytskikt, Miljö & Hållbarhet, Vit bransch och Medlemsnytta. För varje fokusområde finns en ledamot samt en suppleant som aktivt arbetar för att utveckla dessa.

Vi har ett aktivt samarbete med olika myndigheter och samhällsaktörer exempelvis Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten och sitter med i olika nätverk för att driva viktiga frågor framåt. I styrelsen sammanträder vi 1 gång i månaden antingen digitalt eller fysiskt.

Att utveckla, utbilda och att informera är viktiga ledstjärnor för oss. Lika viktigt är det att låta så många som möjligt från branschen att vara delaktiga i vårt viktiga arbete, därför uppmuntrar vi alltid till engagemang och tar gärna emot idéer till förbättringar.

Vi försöker få en stark lokal förankring av verksamheten genom våra fyra regioner, Öst, Syd, Väst och Norr. Vi söker därför alltid efter lokala projektledare som kan hjälpa oss att skapa mer lokala arrangemang i respektive region där vi inte alltid kan nå ut. Finns intresse kan du höra av dig till vårt kansli.

Städbranschen Sverige anordnar seminarier och medlemsaktiviteter på mässor, branschaktiviteter, utbildningar, samt har ett mediesamarbete med Nordiska Medier och branschtidningen RENT samt Clean & Facility, för branschmässor i Sverige.

Med start 2022 kommer vi också erbjuda våra medlemmar inträde till Städbranschen Sverige Auktorisation, en helt ny och modern auktorisation, för alla verksamheter som tillsammans med oss vill jobba för ett rent och hållbart Sverige!