Städbranschen Sverige Auktorisation utvecklas vidare

Vi har nu passerat första halvåret från starten i februari 2022. Den plan vi satt upp från start följer vi och intresset för auktorisationen ökar ständigt. Vår samarbetspartner och tredjepartsorgan Ensucon, har fullt upp med att genomföra kontroller på verksamheter i hela Sverige.

Under hösten kommer vi öppna upp lite nya verktyg och lösningar för våra auktoriserade företag, även medlemmar i föreningen Städbranschen Sverige kommer att få nytta av dessa.

Vårt kansli i Kungens Kurva har fullt upp, och har haft flera givande besök och kontakter under våren. Vissa av våra medlemmar har använt lokalerna för egna möten, men också spontana möten med oss om verksamheten och branschens utmaningar. Välkommen du också!

Vi har under våren ägnat mycket tid att möta myndigheter och berätta om vårt initiativ, det är såklart viktigt att branschens parter känner till och ser skillnaden i det arbete vi gör. Vi har fått idel positiva signaler för vårt initiativ med auktorisationen, dess inriktning på individen, kriterier och kontrollfunktioner. Men också för vårt gemensamma engagemang att verka för ett Rent och Hållbart Sverige på alla nivåer.

På städmässan i november – Clean Facility kommer Städbranschen Sverige Auktorisation finnas på mässgolvet, vi välkomnar alla som vill veta mer.

Processen för auktorisationen är;

  1. Medlemskap i Städbranschen Sverige – Bli medlem
  2. Ansökan till auktorisation – Städbranschen Sverige – Ansökan om auktorisation
  3. Återkoppling från Städbranschen Sverige Auktorisation om den fortsatta processen.
  4. När avtal är tecknat och kontrollprocessen är igång, erbjuds verksamheten att använda kvalitetssymbolen

Våra kriterier finns att läsa på en pdf, se längre ner på sidan.

Vi hoppas fler väljer Städbranschen Sverige Auktorisation.

Ett godkänt certifikat ger möjligheten att använda vårt eftertraktade kvalitetsmärke.